+40 744 525 605 sorel.radu@gmail.com
Select Page

Prima editie a Guerrilla Camp a ajuns, si ne-a luat pe toti prin surprindere, la final. Aproape ca nu-mi vine sa cred ca s-a terminat. Nu-mi vine sa cred ca …(oarecum), ma voi desparti de aceste business-uri si nu le voi mai vedea saptamana de saptamana cum evolueaza.

Au plecat la drum 15 antreprenori si ideile lor. “15 oameni curajosi” s-ar fi numit filmul despre acest eveniment. Dar au ajuns la capat numai 12.

Tensiuni intre actionari, examene si drepturi de autor au fost aruncate in calea celor 3, pentru a-i impiedica sa ajunga la finalul camp-ului in acelasi ritm cu colegii alaturi de care au plecat de la start.

Desi proiectul a pornit poetic, cu o idee insirata pe un A4 si trimisa la Radio Guerrilla, cand te apuci efectiv de business apar inevitabil cifrele. Rezultatele intarzie sa apara daca vine ordonanta de urgenta care iti ucide trei sferturi din piata potentiala. Sau daca partenerul de business nu e conectat la calendarul de actiuni si nu tine pasul. Si tot pe loc stai daca nu reusesti sa intelegi care e de fapt produsul care va deschide o piata pentru afacerea ta si te va ajuta sa tai facturi…macar ca sa poti sa-ti platesti facturile.

Astazi s-a tras linie, fiecare antreprenor si-a sustinut pitch-ul de 20 de minute, si-a prezentat evolutia si viitorul. Notele s-au dat, castigatorul a fost decis si anuntat. Au aparut lacrimi de emotie, multumiri si frustrari. Real life check-in!

E complicat sa jurizezi o competitie din care ai facut parte. Cand stii ce emotii, energii, eforturi, sperante si iluzii au fost macinate in aceste 10 luni…e complicat. Ne-am tinut departe unii de altii, cei 4 jurati, si am trantit toti notele intr-un excel fara sa stim ce va iesi din asta. Dar stiam ca unii vor suferi. Stiam ca in business nu poti sa nu notezi rezultatul, performanta in business. N-ai cum. Si stii ca un premiu in bani ii este mai necesar, ca o mult prea asteptata gura de oxigen, unui business care inca nu a reusit sa decoleze, desi are potential. Acolo banii astia chiar pot face diferenta.

Dar e vorba de business. Oricat te doare sufletul, stii ca un investitor si-ar pune banii in ceva care a confirmat.

Iar aici lucrurile au fost clare, 4 jurati au decis total independent acelasi castigator: AgriCloud, prin Marcel Ionescu. Felicitari Marcel!

De ce a castigat AgriCloud? Pentru ca e o idee inovativa, scanarea culturilor viticole pentru cresterea calitatii si productivitatii viticole. Care vine pe o industrie in crestere si cu mult potential, niste clienti potenti financiar si obligati sa performeze pe o piata ultra-competitiva. Care insa a demonstrat ca ideea cea buna este validata de piata. Cumparata de clianti, Reconfirmata. De parteneri de prim rang. Totul a mers in cazul AgriCloud ca niste margele insiruite pe ata.

Un start-up de pus in manual, care efectiv a plecat de la o idee pe un A4 iar in 8 luni a ajuns la clienti castigati pe banda rulanta, business solid, parteneriate pe termen lung, profit consistent si perspectiva de crestere credibila. What else?! Ce sa mai vrei?! Sorry guys dar nu am avut nicio alternativa mai credibila decat cea mai credibila dintre toate, care a pus cifrele pe masa! Si zic din nou: Felicitari Marcel!

Mai jos Marcel Ionescu, CEO & Founder AgriCloud, un business pe care cred ca il vom regasi pe 2-3 continente de la anul, explica ce anume l-a descatusat si l-a impins catre succes, dincolo de ideea initiala.

ps. am fost rugati sa stam mai aproape ca sa incapem in cadru…si cred ca asta m-a ajutat sa arat usor impaiat 🙂 asa ca astazi ma rusinez cu postura dar ma mandresc cu rezultatele 🙂